Безплатна доставка до Полша от £200 +48 501 537 027
За контакти:
Новини Промоции Категории Производители MENU Новини Промоции Количка за пазаруване

Количката ви за пазаруване е празна!

Търсене
NOW FOODS Пробиотик-10 100 милиарда 30 капсули.
Наличност: Няма в наличност

Now Foods Пробиотик-10 100 милиарда 30 капсули.

0.00 (Прегледи 0)
Продавач: MZ-Store S.A.
64,20 лв 2,14 лв / Порция
Описание
  • Помага за поддържане на здравословна устна среда
  • Предпазва от бактериални и вирусни инфекции
  • Подпомага здравето на пикочно-половата система
  • Подобрява усвояването на микро- и макроелементи
  • Подпомага правилното функциониране на червата
  • Възстановява бактериалния баланс в червата
  • Има имуномодулиращ ефект
  • Подпомага развитието на младия организъм
  • Намалява ефектите от непоносимост към лактоза
  • Подпомага функцията на нервната система
  • Подпомага синтеза на множество витамини

NOW® Probiotic-10™ 100 Billion е уникална хранителна добавка с до десет бактериални щама, които оказват положително въздействие върху храносмилателната система и косвено върху целия организъм!

Lactobacillus acidophilus е пръчковидна бактерия, която естествено обитава тънките черва. Като пробиотичен щам, т.е. щам с ползи за здравето, той се характеризира с устойчивост към стомашните и жлъчните киселини, с които се сблъсква по време на преминаването си през последователните участъци на храносмилателния тракт.

Основната задача на Lactobacillus acidophilus е да се съревновава за местата на адхезия в червата с патогенните бактерии и да се бори с тях в резултат на своята активност. Разграждайки лактозата, той осигурява полезно средство за хората с непоносимост към тази захар, като по този начин намалява свързания с нея дискомфорт. Продуктът, който се образува от метаболизма на млечната захар, е млечна киселина и други органични киселини, които, намалявайки рН в тънките черва, ефективно променят условията в тях, които стават неблагоприятни за микроорганизми като - Escherichia coli, Staphylococcus ureus, Salmonella, Candida albicans и много други. Това не само намалява възможността за инфекция, но и поддържа работата на червата на необходимото ниво, което води до по-добро усвояване на микроелементите, витамините от група В и подобряване на апетита.

Освен това този щам има ензими за по-ефективно усвояване на хранителните вещества и подпомага производството на витамин К. Като подпомага храносмилането, той косвено предотвратява появата на тумори в долната част на храносмилателния тракт поради по-бързото придвижване на усвоената материя, като по този начин възпрепятства нейното разлагане и канцерогенни ефекти.

В допълнение към способността си да колонизира храносмилателния тракт, той присъства и във вагината, шийката на матката и уретрата, като по този начин намалява тежестта и честотата на бактериалните и гъбичните инфекции в тези области.

Способността му да се бори с патогените се дължи, освен на производството на млечна киселина, и на производството на антибиотични вещества като - ацидолин, ацидофилин, лактобацилин, лактобацилин и много други.

Bifidobacterium lactis е микроорганизъм, класифициран като млечнокисела бактерия, който има способността да разгражда лактоза. Това се дължи на наличието на ензим като лактаза в ензимния им апарат. В резултат на това тази бактерия намалява диарията, метеоризма и други неудобства, свързани с непоносимостта към лактоза.

Заедно с други бактерии, принадлежащи към пробиотичните щамове, тя има способността да се прикрепя към чревната лигавица, като по този начин се конкурира с присъстващите там патогенни щамове за хранителни вещества. Това му позволява да се бори ефективно с тези бактерии и съответно да предпазва от негативните им ефекти върху чревното здраве.

Притежаващ много ензими, полезни в храносмилателния процес, той подпомага храносмилателната система при разграждането на макронутриентите и намалява пропускливостта на червата за негативни продукти. В резултат на това има способността да регулира нивата на холестерола в кръвта и намалява възможността за инфекции, произтичащи от наличието на странични продукти от храносмилането.

В допълнение към въздействието си върху крайните участъци на храносмилателния тракт, щамът Bifidobacterium има положителен ефект и върху бактериалната флора, присъстваща в устната кухина. Доказано е, че той подпомага борбата с кариеса и многобройните инфекции в тази област.

Той има положителен ефект и върху функционирането на имунната система, тъй като има имуномодулиращ ефект, като повишава активността на Т-лимфоцитите.

Lactobacillus plantarum е грам-положителна бактерия, която принадлежи към групата на бактериите, ферментиращи лактоза. От пробиотичните щамове те са най-адаптивни към стресовите фактори за имунната система.

Тяхното присъствие е наблюдавано както в горната част на стомашно-чревния тракт, така и в червата и урогениталния тракт. Те имат способността да произвеждат специфични вещества, наречени бактериоцини, които имат способността да унищожават патогенните бактерии в близост до тях. По този начин те възпрепятстват появата на възпалителни процеси в тези области, като по този начин противодействат на нарушената им функция.

Те имат способността да произвеждат млечна киселина и късоверижни мастни киселини, като по този начин подобряват чревния мотилитет и потискат растежа на патогените в тази област.

Bifidobacterium longum е грам-положителна бактерия, която е важен компонент на майчиното мляко. Тя се предава на бебето по време на кърменето, като по този начин насърчава здравословното развитие и предотвратява колики, диария и други стомашно-чревни разстройства.

Принадлежи към групата на т.нар. психобиотици, тъй като има способността да влияе върху оста черва-мозък, като по този начин спомага за нормализиране на настроението, намаляване на депресивните състояния, а също така показва положителен ефект при синдрома на раздразнените черва.

Той потиска образуването на възпаления и същевременно намалява количеството на кортизола, отделян през този период. По този начин се избягват негативните му ефекти върху организма.

Позволява производството на витамини от група В, като по този начин се избягват последиците от техния недостиг.

Lactobacillus rhamnosus Принадлежи към група пробиотици, които имат способността да синтезират млечна киселина. Като намаляват стойността на рН в стомашно-чревния тракт, те предизвикват неблагоприятни условия за развитието на много вредни бактерии и гъбички.

Позволяват на чревната микрофлора да възстанови баланса си, като по този начин противодействат на развитието на много заболявания и подпомагат правилното усвояване на хранителните вещества в червата.

Подпомагайки усвояването на хранителните вещества, той има способността да подобрява инсулиновата чувствителност, която в наши дни често е твърде ниска. Това позволява на организма да реагира по-добре на наличието на глюкоза в кръвта, като по този начин се бори със затлъстяването.

Положителният ефект на този щам е доказан и срещу алергични заболявания, най-вече атопичен дерматит.

Streptococcus thermophilus е термофилна Грам-положителна бактерия, която след като се прикрепи към лигавицата на дебелото черво, се конкурира за пространство и хранителни вещества с патогенни бактерии, гъбички и вируси.

Подобно на други бактерии от тази група, тя спомага за разграждането на лактозата и произвежда млечна киселина.

Тя има особено важен ефект за поддържане на нормалната функция на дебелото черво, като по този начин намалява риска от рак на този орган.

Тя предпазва червата от вредното въздействие на химиотерапията и антибиотиците. Вредното въздействие на тези вещества се дължи на факта, че те предизвикват смъртта на добрата чревна бактериална флора, като по този начин нарушават нормалната им функция.

Стимулира синтеза на фолиева киселина и хемоглобин, като по този начин прави антителата анемични.

Този щам има имуномодулиращо действие, като потиска функцията на Th лимфоцитите и стимулира производството на макрофаги и цитокини.

Той е отговорен за поддържането на кожата, като стимулира производството на церамид, като по този начин увеличава хидратацията и стегнатостта на кожата.

Освен това има противораково действие, като инхибира превръщането на нитратите във вредни нитрити.

Ефектът на този щам е особено важен за бременните жени и развиващите се деца поради производството на фолиева киселина, която подпомага синтеза, възстановяването и метилирането на ДНК.

Lactobacillus paracasei са грам-положителни бактерии, които имат способността да хомоферментират глюкоза, което води до производството на млечна киселина. По този начин, заедно с други пробиотици, те намаляват колонизацията на червата от патогенни бактерии. Освен това намаляват броя на бактериите Streptococcus mutans, които в устната кухина са отговорни за образуването на кариес.

Този щам притежава множество ензими, като по този начин ефективно подпомага имунната система при разграждането на сложните вещества в по-прости.

Lactobacillus salivarius е бактерия, принадлежаща към рода Lactobacillus, която проявява имуномодулиращо и подпомагащо храносмилането действие.

Тя индуцира експресията на опиоидния рецептор OPRM1 в червата, което потиска реакцията на болка.

Освен това спомага за възстановяване на правилния бактериален баланс в червата, увреден от антибиотици и неподходящ начин на живот. По този начин влияе положително на храносмилателните процеси, протичащи в тази област, и подпомага усвояването на хранителните вещества.

Притежава ензима лактаза, който е отговорен за разграждането на млечната захар, и следователно има положителен ефект в борбата с непоносимостта към лактоза.

Като влияе положително върху усвояването на хранителните вещества, той косвено спомага за понижаване на нивата на холестерола и нормализиране на кръвното налягане.

Основното местообитание на този щам е дебелото черво, тънките черва, вагината и устната кухина. В тези области той синтезира бактериоцини, които противодействат на патогенните микроорганизми и Candida. Освен това той предпазва гърлото от заболявания, предизвикани от Streptococcus pyogenes. Той намалява инфекциите на пикочно-половите пътища и устната кухина. Ефектът на този пробиотик върху Helicobacter pylori, който е отговорен за образуването на стомашни язви, също е обещаващ. За борба с патогенните микроорганизми те използват и водороден пероксид, който при локално отделяне има антисептично действие и потиска растежа им.

Той има модулиращи имунната система свойства, като по този начин намалява оплакванията от астма, намалява кожните лезии като атипичен дерматит, в допълнение към това подпомага лечението на чернодробна некроза. Той потиска секрецията на провъзпалителни цитокини, като по този начин предпазва органите от прекомерно възпаление, което има разрушителен ефект върху засегнатите тъкани.

Също така ефективен може да бъде ефектът на L. salivarius върху хроничната умора, депресията, намаляването на стреса и тревожността, поради факта, че той поддържа оста мозък-чревно съдържимо, като по този начин отговаря за правилното стимулиране на централната нервна система и нейното функциониране.

Bifidobacterium breve показва много положителни ефекти върху чревния тракт. Тя принадлежи към грам-положителните бактерии, които преобладават главно в дебелото черво, като in vitro изследванията показват силния ѝ афинитет към клетките HT-29. Прилепвайки към чревната лигавица, тя се конкурира с лошите бактерии (напр. E. coli) за пространство и храна, като по този начин намалява техния брой и възстановява нормалното функциониране на храносмилателната система.

Те проявяват устойчивост към ензими и стомашна киселина по време на преминаването през различните участъци на храносмилателната система.

В резултат на ферментацията на въглехидратите и аминокиселините произвеждат млечна киселина под формата на L(+), с която нормализират чревната функция. По този начин се облекчава появата на запек, метеоризъм и диария.

Те са първата линия на защита срещу Clostridium difficale и Helicobacter pylori.

Потискат загубата на вода и увеличават хидратацията на кожата, като действат с галакто-олигозахариди, които са отговорни за нейното състояние и еластичност.

Lactobacillus casei са грам-положителни лазерообразуващи бактерии, принадлежащи към род Lactobacillus. Те имат способността да хомоферментират глюкоза и да произвеждат млечна киселина. Подпомагат функционирането на храносмилателната система и потискат негативните ефекти на бактериите.

Доказано е, че имат положителен ефект при лечението на колики и запек при деца, както и при лечението на болестта на Крон, възпалителни заболявания на червата, синдром на раздразнените черва и язвен колит. По този начин те подпомагат нормалната им функция и косвено намаляват образуването на акне, алергии и предпазват организма от инфекции.

NOWFOODS Пробиотик-10™ 100 милиарда е хранителна добавка за всеки, защото множество негативни фактори като широкоспектърните антибиотици оказват отрицателно въздействие върху бактериалния баланс в червата, като по този начин намаляват броя на бактериите, които работят положително за организма. Тя е особено важна за бременните и кърмещите жени, тъй като много пробиотични щамове показват положителен ефект върху развиващия се плод и върху развитието на децата.

Свързани продукти